Rezerwacja Online +48 572 399 009 / +48 572 399 005

Historia YP

Yummy Punjaby, czyli Przepyszny Pendżab [stan w Indiach], jest owocem najskrytszych marzeń byłego kapitana marynarki handlowej. Podczas dwudziestopięcioletniej tułaczki po morzach i oceanach, wracał pamięcią do chwil słodkiego dzieciństwa, kiedy to oddawał się pasji gotowania w towarzystwie swojej mamy. Doświadczony marynarz korzystając z wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie przeszkolił wielu zagranicznych kucharzy pokładowych, którzy serwowali egzotyczne północno indyjskie potrawy. Po wielu latach zakotwiczył się w Singapurze, by tam realizować swoje odwieczne pasje. Tak powstało pierwsze Yummy Punjaby, czyli pyszne, zdrowe i tradycyjne dania kuchni indyjskiej.

Główny cel, który przyświecał kapitanowi, było zachęcenie innych narodów do spróbowania niepowtarzalnej kuchni indyjskiej. I tak powstała siostrzana restauracja w sercu Wielkopolski, w pięknym mieście Września.

Marynarz nie byłby sobą, gdyby poprzestał na Wrześni. Już wkrótce, szukajcie nowych resturacji Yummy Punjaby na mapie świata.

about

Nasza podróż kulinarna dopiero się rozpoczęła, a jej przebieg nie należy do najprostszych. Ale jak powiedział Thomas A. Edison:

” Wielu ludzi, którym nie udało się w życiu, nie zdaje sobie sprawy z tego, jak blisko sukcesu byli, kiedy się poddali.” – Thomas A. Edison

Dzięki darom natury, kremowy butter chicken, aromatyczne zupy, biryani z krewetkami czy różne rodzaje indyjskich chlebów stanowią już kulinarny sukces. Yummy Punjaby przypisuje pomyślność w równej mierze błogosławieństwu przodków, wsparciu przyjaciół i życzliwych gości.

” Nie ma znaczenia, że wolno idziesz, pod warunkiem że się nie zatrzymujesz ” – – Konfucjusz

” Jeśli chcesz mieć tęczę, musisz znosić deszcz. ” – Dolly Parton


Yummy Punjaby, or YP as it is affectionately called, is the dream child of an ex-merchant navy captain who also is a hobbyist chef. The balle-balle, whisky shisky imagery and jokes apart, the captain was always longing for home food even while on board his ship – and herein lies the twist in the tale. During his childhood standing in the kitchen with his Mom & assisting her, he mastered some of the art of cooking. Throughout the 25 years of world-wide sailing, he used this art and trained many a foreign cooks to prepare exotic north Indian parathas and other dishes. And when he finally anchored in Singapore, he thought of starting this new concept to serve the multi-national people in this beautiful country with “Yummy, Healthy, Traditional Punjaby Cuisine“. The exotic spices are made to perfection using the right proportion of 15 odd herbs & spices by his Mom.

It would be fair to say that culinary journey has only begun and the passage is not so smooth.

” Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.” – Thomas A. Edison

With the grace of Almighty, the YP creamy butter chicken and dal makhani along with the wholesome alu, gobi, mooli & other parathas are already a mouth watering success. Needless to say, the blessings of parents and support of Friends and well wishers, is as vital an ingredient to YP’s name and fame, as the yummy cuisine.

” It does not matter How slowly you go as you do not stop ” – – Confucius

” The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain. ” – Dolly Parton